info@connectingdots.be +32 (0)51 814 414

Bedrijfsreportage – Guillaume

Zaakvoerder Wim Vansteelant, alias Guillaume, opende in het jaar 2000 de deuren van zijn restaurant. De zaak wist snel fijnproevers te bekoren met de originele kaart, de surf & turf gerechten, het gezellige interieur en het fijne team. Guillaume is gevestigd in een knus huisje uit de 15e eeuw in Brugge. De houten balken uit het authentieke pand werden behouden, de rest van het interieur werd modern en tevens gezellig ingericht. Er is ook een klein terrasje waar de gasten op warme dagen kunnen genieten van het lekkers uit de keuken en de bar.

Hier bereidt Wim, naast eigenaar tevens ook chef van restaurant Guillaume, voor zijn gasten lekkere en avontuurlijke gerechten, gebaseerd op de klassieke Franse keuken. Wim kiest daarbij graag voor Bourgondische combinaties met Aziatische en andere exotische toetsen. Het valt op dat de chef een voorliefde heeft voor mooie producten zoals zwezerik, kreeft, langoustine en ganzenlever. Onder de bereidingen ontdekken we onder meer de smakelijke ‘langoustine met velouté van bloemkool, amandel en avruga’, en de verrassende ‘Spaanse ham met kreeft, krab en appeltapioca’.

De surf & turf bereidingen zijn ondertussen legendarisch en de gasten komen hier graag voor terug.

Client: Restaurant Guillaume

Date: 3 juni 2017