info@connectingdots.be +32 (0)51 814 414

De Wijers – Abdijsite Herkenrode

In opdracht van het Regionaal Landschap Lage Kempen maakten wij 8 reportages van 1 minuut om de 8 toegangspoorten tot ‘De Wijers’ voor te stellen in kader van de voorstelling op hun website. Samenwerking met een 50-tal figuranten en opnames op meerdere dagen om dit allemaal vast te leggen in het gastvrije Limburg.

De eerste reportage bracht ons naar de Abdijsite Herkenrode.

Abdijsite Herkenrode ligt in een 100 hectare groot natuurgebied dat je doorkruist via prachtige wandelpaden. Of maak een fietstocht en geniet van een streekbiertje op het rustige terras in een unieke setting.

Abdijsite Herkenrode lag honderden jaren geleden mee aan de basis van de vijvers. De abdissen stimuleerden de viskweek en lieten visvijvers aanleggen. Wandelend langs het riet en de vijvers kom je in het natuurgebied historische gebouwen tegen, zoals de abdijmolen, het vissershuisje of de Tuiltermolen. Combineer natuur en cultuur met een bezoek aan het Belevingscentrum, waar je ontdekt hoe de zusters van de abdij leefden.

Naar Abdijsite Herkenrode keer je steeds terug voor de unieke mix tussen natuur, geschiedenis en rust. Kinderen kunnen hier vrij en vrolijk rondlopen en worden verwend tijdens evenementen als de Sage van de Eenhoorn of de Nacht van de Duisternis. Ouders en grootouders komen tot rust met een heerlijk streekbiertje.

Client: Regionaal Landschap Lage Kempen

Date: 6 september 2018