KORTE BESCHRIJVING
Wij filmden op verschillende draaidagen om alle aspecten van het Lattenklieven in beeld te brengen in kader van een reportage voor de tentoonstelling “Lattenklieven, terug van weggeweest” enerzijds en anderzijds om de technieken goed in beeld te brengen zodat dit niet verloren gaat.

KLANT
Centrum voor Agrarische
Geschiedenis

CATEGORIEEN
Scripting
Productie
Camera
Montage
Soundscape

Dynamische sfeerfilm

Communicatieproject - Centrum voor Agrarische Geschiedenis - Reportage tentoonstelling

Gedetailleerde reportage

Communicatieproject - Centrum voor Agrarische Geschiedenis - Reportage voor specialisten

Projectaanpak

DE OPDRACHT

Het Centrum voor Agrarische Geschiedenis, CAG, en meer specifiek de Collectie Bulskampveld wenste een visualisatie van het Lattenklieven in kader van het doorgeven van kennis en vaardigheden enerzijds en anderzijds jongere generaties enthousiasmeren omtrent het lattenklieven.

De opdracht bestond in het creëren van een korte dynamische sfeerfilm voor een breed publiek van 2min30 en een langere gedetailleerde film voor specialisten als tutorial van 5 min of meer.

Lattekot 2.0 is een initiatief van CAG in samenwerking met Gemeente Beernem, Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld, Heemkundige Kring Bos en Beverveld en Cultuur Historische Kring Sint-Joris.

DE AANPAK

Connectingdots BV voorzag een workshop met alle betrokken partijen en een locatiebezoek om afstemming te krijgen over wat in beeld diende te komen en om de mogelijkheden qua camarastandpunten en het nodige materiaal te bepalen.

Vervolgens werd er een draaiboek gemaakt en was er de inplanning van de draaidagen op verschillende locaties.

Ook voor de voice over werd een aparte opnamesessie voorzien.

Na de opnames volgde de montagefase waarbij alle betrokken partijen via een online reviewtool de montages konden bekijken en online feedback geven wat de monteur dan verwerkte.

Het resultaat kon men zien in een rondreizende tentoonstelling en nu is dit zichtbaar in een permanente setup in de kruidentuin van het Provinciaal domein Bulskampveld en online op de website van Collectie Bulskampveld.

Scroll naar boven